Blog Stam

Duurzame tuin

Geplaatst op 16 oktober 2016

“Duurzaamheid” Een afgezaagde begrip?!

Als tuinontwerper en hoveniersbedrijf  heeft ook Stam Tuinvormgeving uit Veenendaal/Ede duurzame ambities. Dit vertalen we met de slogan: “In elke tuin een boom”.

Op grote billboards  was in Ede een campagne van JustDiggit te zien. Voor hen is de boom een bron van verkoeling! Hun statement: “Als gevolg van ontbossingen, verwoestijningen en overexploitatie warmt de aarde op. Maar als we de aarde op kunnen warmen, dan kunnen we haar ook weer afkoelen.”

Ook in de woonwijken om ons heen - Ede & Veenendaal - vindt een soort ontbossing plaats, verwoestijning en overexploitatie. Ruimte voor groen neemt af! En niet alleen voor de temperatuur hebben wij groen nodig in onze woonwijken. Ook voor de luchtkwaliteit, voor de biodiversiteit en natuurlijk ook gewoon voor de gezelligheid!

De behoefte aan duurzaamheid is groot en de middelen liggen voor het oprapen. Ons aandeel als tuinontwerper/hovenier in het verduurzamen van Ede & Veenendaal, is in het adviseren in tuingroen. Beplanting is ons specialisme en we adviseren in het maken van de juiste plantkeuzes. Tussen een Eikenboom en een Afrikaantje zit een wereld aan plantensoorten en wij kunnen je vertellen welke bomen en planten zich bij jou thuis voelen. Voor een goed beplantingsplan kijken we naar jouw woonlocatie én we meten in welke mate je plezier beleeft aan tuinonderhoud, of juist niet.

Heb jij een afgezaagde tuin of woonomgeving in de regio Ede & Veenendaal? Geen boom meer te ontdekken?

Breng leven in je tuin, breng leven in je woonwijk. Een kleine moeite voor een fijn leefklimaat!

 

(Nog een artikel over: Het effect van groen

 

Contact met Stam

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de diensten van Stam Tuinvormgeving? Laat het weten via onderstaand contactformulier.