Blog Stam

Tuininspiratie

Geplaatst op 1 februari 2015

Als tuinontwerper “Buiten de lijntjes denken”, dat moet getraind worden! En gelukkig, het programma om in conditie te blijven is niet vervelend! Ik lees tuinbladen, bezoek tuinbeurzen en volg enkele collega-tuinontwerpers en hoveniers. Toch is wat mij betreft de meeste inspiratie te vinden buiten de vakbladen en modeltuinen om.

Beursbezoek Duitsland:
Afgelopen week was een internationale aangelegenheid. Het begon met een bezoek aan de IPM-Essen in Duitsland. Noem een plantsoort, groot of klein en je vindt het op deze beurs. Fantastisch waren de exotische Citrussen, vol met vrucht! Inspirerend waren de kwekers met hun enorme scala aan variëteiten, hun passie in het kweken van gezonde rassen en hun streven naar efficiënte teelmethoden.

Nuttige met het aangename:
Een weekend weg, een bezoek aan Rome! Hier kom ik niet alleen tot rust, het levert absoluut inspiratie op! Je kan je afvragen; “waar is de inspiratie voor een tuinontwerper te vinden in een stad wat voor 95% bestaat uit (natuur)steen , beton en asfalt?”  Misschien wel juist hierin, dat juist die kleine elementjes groen zó medebepalend zijn voor de sfeer! Of het nu een balkon of daktuin is boordevol planten, een verwilderde palm welke opgroeit vanuit een scheur in de bestrating of een groep oude wintergroene Eiken of Olijfbomen.

Óp naar het voorjaar:
De maand januari, voor een hovenier/tuinontwerper een mooi moment om bij te tanken qua energie en inspiratie. Februari is de maand om aan de slag te gaan voor het voorjaar.   De winterbeurten worden uitgevoerd, tuinaanleg wordt opgestart. Laat het voorjaar maar komen!

Contact met Stam

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de diensten van Stam Tuinvormgeving? Laat het weten via onderstaand contactformulier.