Tuin met hoogteverschil!

Stadstuin óp de Utrechtse Heuvelrug. Spelen met groot hoogteverschil en diverse bestaande tuinelementen.

Het tuinontwerp heeft de functionaliteit van deze stadstuin verdubbeld. De hoeveelheid bestrating is weliswaar groter geworden maar de groene sfeer is behouden. “We zitten veel meer buiten, zelfs in oktober! Is iemand buiten aan de slag met de racefiets, dan ga je er gezellig bij zitten!”

Een loper van tuintegels begint in het smalste deel van de tuin. Als samenbindend element loopt hij de hele tuin door en vormt uiteindelijk de tuintrap langs de  vijver. De uitstraling van de tuin is totaal nieuwe maar bezit authentieke elementen. Het niveauverschil in de tuin maakt de tuin speels.

Situatie
Deze hoekwoning heeft een mooie tuinkavel maar de tuininrichting was gedateerd en er was veel praktisch ruimteverlies.  Het grote hoogteverschil in de tuin is waardevol en biedt te gelijk een uitdaging in het maken van het tuinontwerp. Wielrennen is dé vrijetijdsbesteding van dit gezin maar werken in de tuin is ook zeker geen straf.

Wens
Een meer functionele tuininrichting. Tuinruimte voor terrassen en meer ruimte om te kunnen sleutelen aan de racefietsen. Waar mogelijk bestaande bomen behouden en de vijver opnemen in het nieuwe tuinontwerp. 

Contact met Stam

Heb je een tuinvraag of wil je meer weten over de diensten van Stam Tuinvormgeving? Laat het weten via onderstaand contactformulier.